Dosarul Revoluției. Ion Iliescu, acuzat că a contribuit la instaurarea unei psihoze teroriste

242
Dosarul Revoluției. Ion Iliescu, acuzat că a contribuit la instaurarea unei psihoze teroriste - iliescu-1555605637.jpg
Procurorii militari care au întocmit rechizitoriul în Dosarul Revoluției susțin că, începând cu 22 decembrie 1989, la nivelul întregii țări, a fost declanșată o amplă și complexă acțiune de inducere în eroare - dezinformare și diversiune - care a dus la instaurarea unei psihoze a terorismului, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești.

Fostul președinte Ion Iliescu este acuzat de procurori că a contribuit în mod direct și nemijlocit la generarea și amplificarea acestei psihoze terorist-securiste.

Anchetatorii mai spun că instaurarea psihozei teroriste a dus la peste 1.000 de decese ca urmare a tragerilor haotice cu armament, forțele armate folosind 12.600.000 de cartușe.

"Probatoriul administrat a demonstrat că, începând cu orele 18,30 ale zilei de 22 decembrie 1989, a fost declanșată la nivelul întregii țări o amplă și complexă acțiune de inducere în eroare (dezinformare și diversiune), unică în istoria națională. Consecința acestei situații a fost instaurarea la nivelul întregii populații a României a unei psihoze a terorismului. Inducerea în eroare a reprezentat principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești, vătămări fizice sau psihice, privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internațional și distrugerea unor bunuri de patrimoniu", se arată în rechizitoriul trimis în instanță.

În opinia procurorilor militari, întreaga populație a României a fost supusă în timpul Revoluției, în mod deliberat și profesionist, la o amplă inducere în eroare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Aprilie 2019
Stire din Eveniment : Ion Iliescu a fost externat
Luni, 01 Aprilie 2019
Stire din Eveniment : Ion Iliescu, OPERAT la inimă
Pagina a fost generata in 1.7264 secunde