Dosarul intervențiilor la mitingul din 10 august. Colonelul Cucoș, pus sub acuzare

211
Dosarul intervențiilor la mitingul din 10 august. Colonelul Cucoș, pus sub acuzare - colonelulcucos-1537547448.jpg

Articole de la același autor

Procurorii de la Parchetul General i-au prezentat, vineri, colonelului Gheorghe Sebastian Cucoș, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, acuzațiile în dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august.

Acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.

Ca și atunci când a ajuns, Cucoș s-a strecurat cu greu printre cele peste 20 de persoane care au așteptat la sediul Parchetului sosirea pentru audieri a mai multor șefi din Jandarmerie. Protestatarii au strigat injurii, iar la plecare Cucoș a intrat în mașină cu ajutorul jandarmilor chemați să restabilească ordinea.

Conform Agerpres, la Parchet a venit și colonelul Ionuț Cătălin Sindile, șeful Jandarmeriei Române, întâmpinat de asemenea de protestatari.

"Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz în serviciu și participație improprie la purtare abuzivă. Mi s-au adus la cunoștință faptele, urmând ca după aceea să ieșim în plan personal și instituțional, este în interesul nostru să dăm tot cursul necesar", a afirmat Sindile după discuția cu procurorii.

Totodată, au mai fost citați maiorul Laurențiu Cazan, director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, cercetat pentru abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă, participație improprie la fals intelectual, participație improprie la uz de fals; comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relația cu prefecții din MAI, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și participație improprie la purtare abuzivă.

Reamintim că procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunța că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secția Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenției jandarmilor la protest.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Eveniment : Accident grav! SUNT DOUĂ VICTIME
Pagina a fost generata in 2.4679 secunde