Dosarul ''Gala Bute'', amânat cu două săptămâni. Topoliceanu își retrage apelul

210
Dosarul ''Gala Bute'', amânat cu două săptămâni. Topoliceanu își retrage apelul - zmy1owflnwi4nzzkzju2nzuxzwvlngrh-1511790623.jpg

Articole recomandate

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, a anunțat azi că își retrage apelul în dosarul "Gala Bute", fiind de acord cu pedeapsa de trei ani cu suspendare primită la instanța de fond, scrie Agerpres.ro.


Înalta Curte de Casație și Justiție trebuia să ia în discuție luni apelul declarat în dosarul "Gala Bute".

Avocații Elenei Udrea au cerut însă amânarea procesului pe motiv că nu au luat la cunoștință de motivele de apel depuse de DNA. Magistrații au fost de acord și au dat un nou termen pe 11 decembrie.

Tot acum, Ana Maria Topoliceanu a anunțat că își retrage apelul, acceptând practic să rămână cu cei 3 ani cu suspendare primiți la instanța de fond.

De asemenea, avocatul lui Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a cerut audierea fostului premier Emil Boc.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată de ÎCCJ, pe 29 martie, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute", sentința nefiind definitivă. Udrea a primit cinci ani pentru luare de mită, patru ani pentru aceeași infracțiune și o pedeapsă de șase ani tot pentru luare de mită, precum și șase ani pentru abuz în serviciu. Ea a fost achitată pentru folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmând ca ea să execute pedeapsa cea mai mare — de șase ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1648 secunde