Dosarul fraților Vasea încheie anul 2009 așa cum a început: cu o nouă amânare!

1096
Dosarul fraților Vasea încheie anul 2009 așa cum a început: cu o nouă amânare! - 57f2b3cf26b3d12b9ecd389b401a1300.jpg
O nouă modalitate de a amâna dosarul în care frații Vasea și prietenii lor sunt judecați pentru tentativă de omor a "prins" la judecătorul Doina Drăguinea, de la Tribunalul Constanța. Deși audierea părților vătămate din acest dosar nu a avut loc, chiar dacă au trecut doi ani de când dosarul se află pe rolul acestei instanțe, de această dată apărarea a găsit un alt motiv prin care să obțină tergiversarea procesului. Respectiv, a solicitat schimbarea de încadrare juridică din tentativă de omor în vătămare corporală gravă, ceea ce nu reprezintă decât o altă tactică, ce a avut sorți de izbândă, în final, prin care să fie amânat dosarul. Avocații părților vătămate au spus că apare drept cel puțin ciudată, la acest moment, cererea de schimbare a încadrării juridice, în condițiile în care părțile vătămate nici măcar nu au fost audiate și timp de doi ani dosarul a fost amânat, în mod sistematic, de către inculpați.
Magistratul s-a retras pentru a se hotărî cu privire la schimbarea încadrării juridice, dar, în cele din urmă, a decis ca acest aspect să-l decidă odată cu judecarea fondului, iar următorul termen de judecată l-a stabilit pentru data de 12 ianuarie 2010.
Frații Mihăiță și Traian Vasea sunt considerați capi ai unei bande de interlopi din Constanța, din care mai fac parte și alți trei membri ai acestei grupări, Marian - Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", Victor Șerban și Sali Usein. Alături de ei, este judecat, potrivit rechizitoriului, liderul bandei rivale, Cristian Gherghișan. Recordul de infracțiuni reținute îl dețin Gheorghiu și Șerban, cărora li se impută nu mai puțin de câte 13 fapte.
Anchetatorii au stabilit că timp de doi ani (2005 - 2006) cele două grupări s-au răfuit între ele, ori de câte ori au avut prilejul, ca două bande rivale, fie pentru reglarea unor conturi, fie pentru alimentarea unor orgolii personale de impunere a supremației uneia în detrimentul celeilalte grupări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Măcel pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 1.6071 secunde