Vrea ca instanța să îi ridice sechestrul de pe casă

Dosarul fostului polițist Iulian Ploeșteanu, declinat la Judecătorie

487
Dosarul fostului polițist Iulian Ploeșteanu, declinat la Judecătorie - 034902a7744fd10f689ca0cb0a5aed63.jpg
Dosarul fostului comisar de poliție Iulian Ploeșteanu, judecat și condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru co-miterea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere a unui autoturism în stare de ebrietate și părăsirea locului accidentului, prin care solicita instanțelor de judecată ridicarea sechestrului asigurător de pe apartament, pe motiv că și-a plătit toate daunele, a fost trimis la Judecătoria Constanța, instanța competentă
de soluționare a cererii. Fostul polițist a fost eliberat din penitenciar în luna noiembrie a anului trecut, după ce și-a ispășit mare parte din pedeapsă.
Comisarul Iulian Ploeșteanu a fost condamnat la trei ani de închi-soare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere a unui autoturism în stare de ebrietate și părăsirea locului accidentului. Judecătorii îl obligaseră pe Ploeșteanu la plata către Ștefan Solomon a sumei 25.000 lei, reprezentând daune materiale, și 10.000 lei daune morale. De asemenea, Ploeșteanu trebuia să plătească câte 4.000 lei - daune morale către părțile civile Nicolae Solomon, Nicoleta Solomon, Alexandrina Solomon, Vasilica Solomon și Letitzia Solomon.
La momentul producerii evenimentului ce s-a soldat cu moartea unei femei, Ploeșteanu era comisar în cadrul Poliției Municipiului Constanța.
Pe 21 iulie 2006, ora 19.43, Serviciul Apel Unic de Urgență 112 a fost sesizat cu privire la faptul că pe b-dul I. C. Brătianu, în zona Cimitirului Palas, un autoturism marca Cielo a accidentat o persoană de sex feminin, angajată în traversare pe marcajul pietonal. După comiterea accidentului, conducătorul mașinii în cauză a părăsit locul faptei. Ulterior, autoturismul a fost oprit în trafic de către un echipaj al Poliției Rutiere la intrarea în comuna Valu lui Traian, conducătorul auto fiind Iulian Ploeșteanu, de 44 de ani, din Năvodari, care la momentul respectiv era ofițer cu gradul de comisar de poliție în cadrul Poliției municipiului Constanța - Biroul de Poliție Rurală. Bărbatul se îndrepta spre locuința părinților săi. Întrucât conducătorul auto se afla sub influența băuturilor alcoolice, a fost testat cu aparatul Drager, acesta indicând o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Victima accidentului, respectiv Maria Solomon, de 58 de ani, din Constanța, a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean Constanța, unde, la scurt timp, din cauza leziunilor suferite, a decedat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9105 secunde