Dosarul Colectiv. Decizia procurorilor DNA

250
Dosarul Colectiv. Decizia procurorilor DNA - clubcolectivranita-1450283637.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4 București, pentru fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv.

De asemenea, s-a dispus extinderea cercetării față de Aurelia Iofciu — șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria sectorului 4 și față de Sandra-Ramona Moțoc — funcționar în cadrul aceluiași serviciu, la data faptelor, pentru complicitate.


Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 — 30 ianuarie 2015, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord și o autorizație de funcționare necesare desfășurării activității de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).

DNA precizează că, pentru a autoriza funcționarea acestei societăți, Piedone a emis documentele administrative (acordul și autorizația de funcționare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului în sensul că firma respectivă îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

"Inculpatele Iofciu și Moțoc l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menționată le-a avizat", susțin procurorii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5837 secunde