Dosarul cardurilor clonate: Fratele lui Nicu Gheară, reținut alături de alte 20 de persoane

294
Dosarul cardurilor clonate: Fratele lui Nicu Gheară, reținut alături de alte 20 de persoane - card-1364544623.jpg

Articole recomandate

Procurorii DIICOT au emis peste 20 de ordonanțe de reținere în dosarul falsificatorilor de carduri, în urma audierilor maraton începute joi. Potrivit România TV, printre reținuți se numără și fratele și finul lui Nicu Gheară. Membrii rețelei sunt acuzați că au furat două milioane de euro de pe cardurile unor cetățeni străini.
Procurorii și polițiștii au descins, joi, la 85 de adrese din București și 16 județe, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri și ar fi retras ilegal două milioane de euro din mai multe state, simultan având loc percheziții în Germania, Marea Britanie, SUA și Republica Dominicană.

Procurorii DIICOT au emis ordonanțele de reținere pe numele a 20 de falsificatori capturați în România, au precizat sursele citate, citate de Mediafax.

Perchezițiile der joi au avut loc în București și județele Ilfov, Vâlcea, Vrancea, Brașov, Constanța, Olt, Sălaj, Cluj, Suceava, Brăila, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Neamț, Satu Mare, "la locuințele membrilor unor grupuri infracționale organizate transfrontaliere suspectați de acces fără drept la un sistem informatic, deținere de echipamente în vederea falsificării și falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de instrumente de plată falsificate și efectuarea de operațiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică", informa Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Simultan cu acțiunea declanșată de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora au loc percheziții domiciliare și în Germania, Marea Britanie, SUA și Republica Dominicană.

Potrivit procurorilor, grupările infracționale sunt constituite din peste o sută de persoane, iar liderii au fost identificați ca fiind Constantin Gheară, zis Tică, în vârstă de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenică, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, și Relu Șerban, de 57 de ani.

"În fapt, se reține că, sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecționat aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile următoarelor state: Germania, Spania, Elveția, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria", a precizat DIICOT.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substanțiale de bani din Republica Dominicană, SUA, Japonia, Iordania și Nepal.

Grupările infracționale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste două milioane de euro, potrivit sursei citate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 August 2012
Stire din Eveniment : La "vânătoare" de bancomate
Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Sport : Cătălin Zmărăndescu, victorie în MMA
Pagina a fost generata in 0.9805 secunde