€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Dosare penale după ce au fost prinși cu peștele furat de la o fermă

Ştire online publicată Luni, 03 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Patru bărbați au fost prinși cu mai multe kilograme de pește pe care îl pescuiseră de la o fermă piscicolă, fără să aibă acordul proprietarului. 
În noaptea de 30 - 31 mai, polițiști din cadrul Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în localitatea Dunăreni, județul Constanța. În acest context, polițiștii  au depistat în flagrant delict patru persoane în timp ce ar fi încărcat, într-un autoturism, mai mulți saci din rafie, conținând peste140 de kilograme de pește, din speciile crap, novac și somn. 
„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbații ar fi sustras peștele cu ajutorul unei plase monofilament și al unei plase cu fir textil, după ce aceștia ar fi primit încuviințarea paznicului. În urma flagrantului, trei persoane au fost identificate, fiind vorba despre doi bărbați, de 27, respectiv 40 de ani, precum și un minor, de 15 ani”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Polițiștii constănțeni i-au reținut, pentru 24 de ore, atât pe cei doi bărbați, cât și pe angajatul fermei piscicole, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat. 


În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celui de-al patrulea bărbat, care, la acest moment, se sustrage cercetărilor. Minorul, în vârstă de 15 ani, este cercetat în libertate. Întreaga cantitate de pește a fost predată amenajării piscicole, iar uneltele de pescuit și autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 23.500 de lei.


Totodată, polițiștii constănțeni au controlat o societate comercială, din orașul Cernavodă, care comercializează pește. În urma controlului, s-a stabilit că aceasta nu deține autorizație sanitar-veterinară, iar administratorul nu poseda documentele de proveniență a peștelui.


„În urma probatoriului, polițiștii au stabilit că administratorul în cauză ar fi achiziționat peștele de la cei patru bărbați surprinși în flagrant delict, deși ar fi cunoscut despre proveniența ilicită. Acesta, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi introdus în arestul IPJ Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt calificat”, au adăugat oamenii legii.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7469 secunde