Dosar penal pentru medicul confirmat cu coronavirus care s-a sustras internării

222
Dosar penal pentru medicul confirmat cu coronavirus care s-a sustras internării - politia-1586681110.jpg

Articole recomandate

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul medicului confirmat cu Covid-19 și transportat la un spital din București, a anunțat, în urmă cu puțin timp, Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

Un bărbat de 37 de ani, medic la un spital din Capitală, confirmat cu Covid-19, a fost preluat în noaptea de sâmbătă spre duminică de la locuința socrilor, aflată în satul Potoceni, comuna Mărăcineni, sub supravegherea jandarmilor și a polițiștilor pentru a fi internat la un spital din București.

Potrivit unui comunicat al DSP Buzău transmis Agerpres, "în seara zilei de 10 aprilie, DSP Buzău a fost înștiințată de către medicul infecționist al Spitalului Militar Central București despre existența unui medic al unității sanitare menționate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieșit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă".

"Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă și a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din București sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecționist al Spitalului Județean de Urgență Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară", se precizează în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3793 secunde