Dosar penal pentru incitare la ură, în cazul Ditrău

230
Dosar penal pentru incitare la ură, în cazul Ditrău - ddd-1580568317.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a deschis un dosar penal, în cazul Ditrău, pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, după ce miercuri aproximativ 200 de localnici s-au adunat în fața primăriei, nemulțumiți că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susținând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranți, care să le "impună cultura lor" și să le pună în pericol siguranța, relatează Agerpres.

"Încă din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a fost înregistrat un dosar de cercetare penală față de infracțiunea de incitare la ură sau discriminare, în ideea în care trebuie să lămurim mai întâi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat și să identificăm eventualele persoane care se fac vinovate de săvârșirea acestei fapte. Deocamdată infracțiunea este cercetată in rem, așa a fost înregistrată, urmând ca aceasta să aibă, e posibil, (...) un suspect, doi, zece sau chiar mai mulți sau poate niciunul. Important este să clarificăm toate cauzele, toate împrejurările, toate detaliile și toate aspectele legate de acest caz", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, inspectorul Gheorghe Filip.

El a adăugat că, potrivit Codului penal, pedeapsa pentru această infracțiune este de la șase luni la trei ani de închisoare sau amendă, în funcție de hotărârea instanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2742 secunde