Mai multe ştiri online:

Dosar penal pentru compania de turism care a organizat un concurs pentru a încuraja mersul la vot

Ştire online publicată Joi, 23 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Compania de turism care a lansat un concurs prin care încurajează mersul la vot pe 26 mai are dosar penal. Anunțul a fost făcut joi de un reprezentant. Săptămâna trecută, Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat Parchetul în acest caz. Compania oferă reduceri dacă cetățenii fac dovada că s-au prezentat la urne în ziua în care au loc alegerile europarlamentare și referendumul pentru Justiție. 


„Habemus Dosarus - la AEP a apărut fumul alb de dosar penal. Paralela45 are dosar penal pentru campania civică care îi îndeamnă pe oameni să voteze! Ținem să vă reamintim: Campania este deschisă tuturor cetățenilor cu drept de vot - deci și angajații Ministerului de Interne se pot înscrie”, a anunțat Elvis Floroiu.


Ieri, touroperatorul anunța că va continua campania "Mergi la vot, mergi în vacanță", în pofida controlului declanșat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), considerând „abuziv și cel puțin ciudat” acest demers „tardiv” al AEP.


Demersul companiei de turism nu este unic. Mai multe alte companii - librării, vânzători de cafea sau de trollere - au ales să facă concursuri sau să acorde reduceri persoanelor care merg la vot.


Săptămâna trecută, Constantin Mitulețu, președintele AEP, declara pentru Digi24.ro că instituția sa a sesizat Biroul Electoral al Sectorului 5 și procurorii de la Parchetul General, „să dispună măsurile și verificările necesare”: „Nu mă pot pronunța dacă e ilegal, se pronunță organele competente, noi decât (sic!) am constatat că în trecut a fost un astfel de îndemn cu cadouri, excursii și atunci am dat și noi mai departe”.


Acesta a spus că a luat în calcul „suspiciunea rezonabilă cu privire la încălcarea legii penale”.


Însă, vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț, a precizat ziua următoare că sesizarea șefului său a fost „pripită”.


„Ca simplu cetățean și total în nume propriu aș zice că e cam pripită sesizarea asta. Nu prea se vede îndemnul la vot către un anumit actor politic sau îndemnul la reținerea de a vota un actor politic”, a scris Muhuleț pe Twitter.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7475 secunde