Doriți atestarea ca agent de securitate? Poliția vă poate ajuta

816
Doriți atestarea ca agent de securitate? Poliția vă poate ajuta - doriti-1489768383.jpg
Poliția Română eliberează atestate pentru încadrarea personalului de pază sau retrage atestatul acordat când nu mai sunt îndeplinite condițiile legale care au stat la baza eliberării acestuia. 


Persoanele care doresc să devină agent de securitate trebuie să depună o cerere pentru atestare la serviciul de ordine publică de la inspectoratul de poliție județean unde au domiciliul sau reședința. 


Astfel, dosarul pentru agent de securitate trebuie să conțină cerere prin care se solicită avizarea; copie de pe actul de identitate; fișa medicală din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și psihic pentru serviciul de pază; certificatul de cazier judiciar, atestatul sau certificatul de absolvire a cursului de calificare profesională pentru agent de pază. 


Pentru a profesa în acest domeniu, pe lângă atestatul profesional și avizul medical, persoanele interesate trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să nu aibă antecedente penale pentru infracțiuni săvârșite cu intenție și să fie cetățeni români sau ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spațiului Economic European. 


Cursurile de formare profesională a personalului pentru executarea activităților de pază se realizează prin furnizorii de formare profesională autorizați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2259 secunde