Dorin Cocoș și Răzvan Murgeanu, audiați la DNA

217
Dorin Cocoș și Răzvan Murgeanu, audiați la DNA - 646x404-1512733203.jpg

Articole recomandate

Răzvan Murgeanu s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse, fostul consilier de stat este audiat în dosarul Tel Drum. Tot vineri a ajuns la DNA și Dorin Cocoș.

Răzvan Murgeanu a ocupat, în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al CJ Teleorman, postul de secretar de stat în ministerul Dezvoltării.

Întrebat dacă știe ca Tel Drum să fie implicată în vreo ilegalitate, Murgeanu a precizat: "Nu ministerul hotăra, ci județul".

La intrarea în sediul DNA, Răzvan Murgeanu a povestit că a avut în trecut o întâlnire cu Liviu Dragnea.

"Am avut o întâlnire informală, în care Dragnea era cumva nelămurit de ce se întâmplă și i-am spus care este situația. Primisem o înștiințare nu de la OLAF așa cum s-a spus, ci noi primisem de la auditul lui DG Regio, în care erau suspiciuni cum că ar fi fost niște nereguli. El știa, doar m-a întrebat dacă știu ceva în plus. Atât. Eu nu aveam nimic în plus. S-au dat niște corecții, din câte îmi aduc aminte", a declarat Răzvan Murgeanu.

Fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, Răzvan Murgeanu a fost condamnat, luna trecută, de magistrații Curții de Apel București la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că a primit 30.000 de euro pentru a-și trafica influență, el încheind cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției.

Instanța a mai dispus ca Răzvan Murgeanu să presteze muncă în folosul comunității, timp de 60 de zile, la Primăria Sectorului 1 București sau la Primăria Municipiului București.

Luni, Cristian Duică, fost director în cadrul Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, a fost audiat, tot ca martor, în dosarul Tel Drum. Duică a fost angajat al companiei Tel Drum în anul 2012. Și deputatul PSD Ion Mocioalcă a fost audiat, de procurorii DNA, în aceeași cauză. În dosarul "Tel Drum", în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunțat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini și mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând și altele care i-ar aparține liderului PSD.

Președintele PSD a contestat sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, invocând faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză. Contestația a fost respinsă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4613 secunde