Doliu la Muzeul Marinei. A murit Olimpiu Manuel Glodarenco

1457
Doliu la Muzeul Marinei. A murit Olimpiu Manuel Glodarenco - deces-1610534855.jpg

Articole de la același autor

Colectivul Muzeului Marinei Române deplânge trecerea în neființă a comandorului dr. Olimpiu Manuel Glodarenco, director al instituției în perioada 2006-2013. „Suntem alături de familia în greaua încercare! Suntem alături de familia îndoliată în greaua încercare!”, au declarat reprezentanţii instituţiei. 
Comandor dr. habil. Olimpiu Manuel Glodarenco s-a născut la 2 ianuarie 1964 și a urmat cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie, pe care l-a absolvit în 1986. Pasionat de istorie, a urmat cursurile Facultății de Istorie şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universității „Ovidius”, licență și masterat. A urmat firește, un doctorat, de data aceasta la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Facultatea de Comandă şi Stat Major cu specializare în Ştiinţe Militare şi Informaţii și nu s-a oprit aici, obținând titlul de habilitat sub îndrumarea prof. dr. Anatol Petrenco, Decanul Facultății de Istorie Universală, Universitatea de Stat din Chișinau. 
În perioada 1986-2006, a ocupat funcția de comandant nave de luptă și ofițer în statul major al Flotei, în diferite unități operative ale Forțelor Navale, apoi de Instructor superior în catedra „Ştiinţe Militare şi Manageriale” şi şef al comisiei didactice a catedrei la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”. A devenit șef de stat major al Centrului de Instrucţie al Forţelor Navale, Mangalia. 
În anul 2006 devine director al Muzeului Național al Marinei Române și conferențiar universitar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, din 2007 ocupă funcția conferențiar universitar la Universitatea „Ovidius”, Constanţa, iar din anul 2010 la Universitatea „Andrei Şaguna”, unde a predat mai multe cursuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7894 secunde