Doliu în Marina Română. A murit amiralul Ilie Ștefan!

319

Articole de la același autor

În această dimineață a încetat din viață amiralul (r) ing. Ilie Ștefan, la vârsta de 86 de ani.  Născut la 1 septembrie 1928, în comuna Turburea, județul Gorj, a absolvit Liceul militar "Mihai Viteazul" din Timișoara, în 1947, iar în 1949, Școala Navală din Constanța.

A fost comandant al Școlii militare Superioare de Marină (Academia navală "Mircea cel Bătrân"), în perioada 1961 – 1981, ulterior comandant al unității de scafandri și submarine și locțiitor al Comandantului Marinei Militare, în 1990. În anul 1990 a trecut în retragere, rămânând însă legat de Marină; a fost președinte al Federației Române de Yahting, membru fondator al Ligii Navale Române etc.


"A fost membru fondator al Asociației Absolvenților Academiei Navale Mircea cel Bătrân, primul președinte al asociației în 2007, iar de atunci a fost președinte de onoare. A fost unul dintre cei care s-au luptat pentru reînființarea Ligii Navale Române. L-am avut profesor la Academie, comandant și era o personalitate deosebită, o persoană distinsă, ce îndrăgea nespus Marina Română. Este un moment trist. Dumnezeu să-l odihnească", a transmis contraamiralul (r) Valentin Botezatu, președintele Asociației Absolvenților Academiei "Mircea cel Bătrân".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 August 2014
Stire din Eveniment : "La mulți ani, marinari români!"
Pagina a fost generata in 0.5261 secunde