Doliu în Armata Română. Bun rămas, domnule general Valeriu Nicuț!

42596
Doliu în Armata Română. Bun rămas, domnule general Valeriu Nicuț! - generalulvaleriunicu539-1544269948.jpg

Articole recomandate

Armata Română este în doliu. Generalul Valeriu Nicuț s-a stins din viață, anunță pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.


"Bun rămas, domnule general Valeriu Nicuț!


Armata Română a pierdut un militar de elită care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere.


Un om echilibrat, dedicat profesiei în toate funcțiile pe care le-a ocupat în Armata României. Demnitatea, sinceritatea și corectitudinea erau doar câteva dintre calitățile cu care era înzestrat și care au făcut din generalul Nicuț un adevărat model demn de urmat.


Pierderea generalului Valeriu Nicuț, un om deosebit, o personalitate marcantă și un militar în adevăratul sens al cuvântului, este o grea încercare pentru noi toți.


Condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace."


Generalul (r) Valeriu Nicuț avea 63 de ani și suferea de mai mult timp de o boală incurabilă. Valeriu Nicuț s-a stins din viață la locuința sa din Capitală, în cursul nopții de miercuri spre joi, 6 decembrie. Pe 30 mai 2005, Teodor Atanasiu, ministrul Apărării Naționale la acea vreme, l-a demis pe generalul Valeriu Nicuț din funcția de șef al Direcției Planificare Strategică din Statul Major General. Acesta confirmase, public, faptul că România și SUA au ajuns la un acord pentru amplasarea unei baze militare americane lângă Constanta, fără să fie autorizat în acest sens. Pe 26 mai 2005, generalul Valeriu Nicuț le declarase jurnaliștilor că trupele americane vor fi găzduite la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu și la cazarma brigăzii 34, ce a fost desființată și vor putea folosi poligoanele de la Babadag și facilitățile portuare de la Kogălniceanu, scrie Adevărul.


Născut pe 17 noiembrie 1955 la Domnești, în Argeș, Valeriu Nicuț era și cumnatul lui Gabriel Oprea, care a postat un mesaj de condoleanțe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8644 secunde