Doi studenți reprezintă Academia Navală "Micea cel Bătrân", în aceste zile, în Polonia

Joi, 29 Noiembrie 2012
479
Doi studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" participă, în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Cadetului la Academia Navală din Gdynia, Polonia.Participarea studenților la acest eveniment este o premieră pentru Forțele Navale și oferă oportunitatea creșterii vizibilității în plan internațional a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

Aceste manifestări sunt un bun prilej pentru un dialog între studenți pe tema sistemelor de educație și formare în domeniul maritim din cele două țări, dialog ce va fi util în perspectiva desfășurării de mobilități de studiu în cadrul programului Erasmus și Erasmus Militar, sunt de părere reprezentanții academiei.

Academia Navală din Polonia este unul dintre cei mai recenți parteneri ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", parteneriat semnat între cele două instituții la data de 16 noiembrie 2012.

De menționat că Academia Navală "Mircea cel Bătrân" a primit Carta Universitară Erasmus în 2007. Academia Navală este angajată în schimburi educaționale de cadre didactice, personal administrativ, mobilități de studiu și de practică (plasamente). Partenerii Erasmus ai academiei sunt universități din Bulgaria, Norvegia, Turcia și peste 30 de companii de transport maritim europene.

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este clasată pe locul al treilea între universitățile din România la indicatorul număr de plasamente relative (nr. de plasamente/nr. total de studenți). Academia este membră a International Association of Maritime Universities (IAMU) din data de 14 noiembrie 2012.

Inițiativa europeană de schimburi de tineri ofițeri, denumită "Erasmus militar", reprezintă o inițiativă derulată de către statele membre ale Uniunii Europene și NATO prin schimburi de studenți și cadre didactice între forțele armate, având drept scop dezvoltarea viitorilor ofițeri, precum și compatibilizarea proceselor educaționale. Printre partenerii internaționali ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" se numără academiile navale din Polonia, Bulgaria, Turcia, Spania dar și alte universități din Europa.

Pagina a fost generata in 0.2095 secunde