Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

228
Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci - hribi-1580233888.jpg

Articole recomandate

Doi români au fost condamnați marți în Franța la plata a 500 de euro amendă fiecare pentru o infracțiune inedită: au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci într-o pădure din estul acestei țări, informează AFP.


Parchetul a anunțat că va înainta apel la această decizie.


În departamentul vizat, Haute-Saône, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict.


Acuzații, în vârstă de 22 și 60 de ani, nu au fost prezenți la proces. Ei și-au recunoscut vinovăția de a fi condus culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut în pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiți cu circa 3 euro pe kilogram.


"Au fost scoase cantități astronomice", a subliniat Ministerul Public, reprezentat de Stephane Clement. Acesta a cerut trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetățeni români.


Cei doi bărbați judecați marți au fost arestați în octombrie de jandarmerie, la fel ca alte peste zece persoane, și un total de 400 de kilograme de ciuperci culese ilegal au fost confiscate într-o săptămână.


Ciupercile confiscate au fost distribuite unor asociații de caritate.


Dintre ceilalți culegători arestați, șase vor trebui să plătească amenzi de 300 de euro în cadrul unei ordonanțe penale.


De asemenea, un proces judiciar pentru "trafic de ființe umane" este în continuare în curs pentru a-i condamna pe responsabilii acestei rețele ce "exploatează sărăcia tuturor acestor oameni", a declarat pentru AFP procurorul Republicii la Vesoul, Emmanuel Dupic.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9252 secunde