Doi polițiști arestați pentru că țineau "de șase" pentru hoții de țiței

605
1
Doi polițiști arestați pentru că țineau

Articole de la același autor

Ar fi trebuit să vegheze la respectarea legii, dar în schimb de luni buni le țineau de șase hoților de produse petroliere. Este vorba despre doi polițiști din orașul Ovidiu, care au ajuns să împartă celula din Arestul Poliției Constanța, alături de cei care-i ajutau să fure. 


Gruparea infracțională care "golea" conducta SC CONPET SA, cu ajutorul unei instalații artizanale, acționa de câteva luni, au precizat, ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cei care efectuează cercetările în acest caz. 


Potrivit oamenilor legii, Oncer Suin, Ion Lupu, zis "Caliu", Mihai Bondarencu și Edwin Murtaza, zis "Pitbull", au sustras țiței din conducta SC CONPET SA, în perioada fe-bruarie - iulie, pe care ulterior îl co-mercializau către diverse persoane. În noaptea de 4 spre 5 iulie, Ion Lupu, Mihai Bondarencu și Edwin Murtaza au fost prinși în flagrant, în timp ce "încercau să plece din locul de unde au sustras cantitatea de două tone de produs petrolier, loc situat în zona limitrofă a orașului Ovidiu". După reținerea celor trei, au fost reținuți și complicii lor, respectiv Oncer Suin, dar și polițistul local Aurel Lupu, cunoscut drept "Rică" - acuzat de favorizarea infractorului și abuz în serviciu - și agentul de poliție Laurențiu Cicorschi, din cadrul Postului de Poliție Ovidiu, acuzat de complicitate la furt calificat. Cei doi polițiști sunt acuzați că, timp de luni bune, le-au ținut de șase hoților, anunțându-i când colegii lor din rândul forțelor de ordine făceau razii. 


Împart aceeași celulă în arest 
"Din materialul probator administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul Aurel Lupu, în calitate de agent de poliție în cadrul Poliției Locale Ovidiu, în perioada februarie - iunie, în mod repetat, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu acorda sprijin lui Ion Lupu, Mihai Bondarencu și Oncer Suin, la comiterea de infrac-țiuni, prin oferirea de informații privind unele activități desfășurate în teren de lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Ovidiu, cât și prin facilitarea condițiilor prielnice sustra-gerii de țiței.


Totodată, inculpatul Laurențiu Cicorschi prin încălcarea atribuțiilor de serviciu a acordat sprijin, cu intenție, suspecților Ion Lupu, Mihai Bondarencu și Oncer Suin, la comiterea infracțiunii de furt de țiței, prin oferirea de informații privind unele activități desfășurate în teren de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu, cât și prin facilitarea condițiilor prielnice sustragerii de țiței, cauzând o pagubă materială SC CONPET SA", au comunicat anchetatorii. 


Reamintim că, sâmbătă dimi-neață, anchetatorii au descins în 17 percheziții - atât la cei șase suspecți, cât și cei care au cumpărat țiței de la ei. Ulterior, cei șase suspecți, printre care și cei doi polițiști, au fost arestați pre-ventiv pentru 30 de zile, iar în prezent împart celula din Arestul Poliției Constanța. Se impune pre-cizarea că ambii polițiști au fost suspendați din funcții, până la soluționarea dosarului penal. 


Comentează știrea

nj
8 iulie 2014
de sase

nu doi tin de sase , toti din politia ovidiu si mai opresc si camerele

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Fun : Examen canto  la Poliție
Pagina a fost generata in 0.3801 secunde