Doi navigatori arestați! Percheziție de amploare la bordul navei

6354
Doi navigatori arestați! Percheziție de amploare la bordul navei - petrol-1562909506.jpg

Articole recomandate

Comandantul petrolierului iranian "Grace 1" sechestrat cu o săptămână în urmă de autoritățile din Gibraltar și ofițerul său secund au fost arestați, astăzi, de poliția teritoriului britanic, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției, citat de AFP.

Aceste arestări intervin într-un context de tensiuni crescânde cu Teheranul, Londra acuzând nave iraniene că au încercat, miercuri seară, să blocheze un petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz.

Cei doi navigatori, cu cetățenie indiană, sunt în prezent audiați la cartierul general al poliției de pe micul teritoriu britanic situat în extremitatea sudică a Spaniei, a explicat poliția într-un comunicat.

Potrivit unui purtător de cuvânt, ei nu au fost inculpați până în prezent.

Arestarea a avut loc joi după o "percheziție prelungită a navei în cadrul căreia documente și aparate electronice au fost confiscate și examinate", a adăugat poliția în comunicatul ei.

Petrolier de 330 de metri lungime și cu o capacitate de două milioane de barili, "Grace 1" a fost sechestrat pe 4 iulie de poliția și de vama din Gibraltar, asistate de un detașament al Marinei Regale britanice.

Autoritățile din Gibraltar îl suspectează că urma să livreze petrol Siriei, cu încălcarea sancțiunilor europene împotriva regimului lui Bashar al-Assad. 

Sursa - Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde