Doi morți și mai mulți răniți, la Constanța / Constănțenii se mobilizează!

907
Doi morți și mai mulți răniți, la Constanța / Constănțenii se mobilizează! - fb-1455625143.jpg

Articole recomandate

Constănțenii se mobilizează, prin semnarea unei petiții, pentru a ajuta la reducerea numărului de accidente. Petiția pe care deja mulți au semnat-o face referire la intersecția semaforizată a Bd. Tomis cu Bd. Aurel Vlaicu până la pasajul rutier de la centrul comercial 'Tom', dat fiind faptul că în numai 4 zile au avut loc 2 accidente rutiere mortale, la care se mai adaugă minim 4, toate având aceeași cauză, traversare prin loc nepermis întrucât în această zona lipsesc iluminatul public corespunzător, trotuarul (însoțit de gard de protecție fata de carosabil) și o pasarelă pietonală.

"Solicităm Primăriei Municipiului Constanța, Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și Politiei Rutiere următoarele:

1. Obligarea administrației publice locale de a investi in iluminatul public al porțiunii de drum cuprinsa intre Bd. Aurel Vlaicu si pasajul rutier de la centrul comercial 'Tom' din cauza faptului ca majoritatea evenimentelor se petrec din cauza vizibilității reduse.

2. Reabilitarea trotuarului existent din zona intersecției semaforizate, înființarea de trotuar în porțiunile în care acesta lipsește și amplasarea unor elemente de protecție ce ar împiedica accesul pietonilor pe carosabil și traversarea prin loc nepermis.

3. Construirea unei pasarele pietonale supraterane în zona magazinului Dedeman în apropierea stațiilor de autobuz ținându-se cont de faptul ca majoritatea evenimentelor se petrec în acest loc.

4. Semnalarea de către Poliția Rutieră a acestei zone ca fiind "punct negru" și instalarea unui sistem de supraveghere video de către autoritățile locale. "Punctul negru" reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru pe care într-o perioadă de cinci ani consecutiv s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin zece persoane decedate sau rănite grav.

DN 2A este o arteră importantă care leagă municipiul Constanța de nordul județului și de județele învecinate, formează o parte din drumul european E60.", se arată în expunerea de motive. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0811 secunde