Doi migranți armeni și o călăuză ucraineană, depistați de polițiștii de frontieră

99
Doi migranți armeni și o călăuză ucraineană, depistați de polițiștii de frontieră - doimigrantisio-1398414343.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetățeni armeni care au trecut ilegal fluviul Dunărea în România, cu o barcă dinspre Ucraina, cu scopul de a ajunge în Franța.


Ieri, în jurul orei 19.15, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Pardina au depistat, pe malul românesc al fluviului Dunărea, două persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă. 


Cu ocazia primelor verificări s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni armeni, cu vârste de 28, respectiv 38 ani, care au trecut ilegal frontiera de stat, traversând fluviul Dunărea cu o barcă dinspre Ucraina. Cetățenii armeni le-au spus polițiștilor că intenționau să ajungă în Franța, fapt pentru care urmau să fie preluați de pe malul romanesc de către un cetățean ucrainean care le-a promis că îi va ajuta să fie transportați spre destinație. Așadar, polițiștii de frontieră au intensificat verificările în zona de competență și au depistat, pe raza localității Ceatalchioi, un autoturism marca Volkswagen cu numere de Ucraina, în care se afla un bărbat. În urma cercetărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean ucrainean, în vârstă de 56 ani,  iar în autoturism au fost găsite două harți ale Ucrainei, două schițe cu itinerariul Ismail - Galați - Tulcea - Pardina și un aparat foto digital în care erau realizate fotografii cu cei doi cetățeni armeni.


Polițiștii de frontieră au întocmit cetățenilor armeni actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de "trecere frauduloasă a frontierei de stat", iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de "trafic de migranți".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6001 secunde