€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Doi marinari de pe pescadorul turc prins la braconat, arestați preventiv la Constanța

Ştire online publicată Vineri, 31 Mai 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Al doilea marinar de pe pescadorul sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră, a fost arestat preventiv. Acesta a fost internat în spital și în prezent se află încarcerat la Constanța, alături de comandantul navei, arestat încă de săptămâna trecută. 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au continuat cercetările față de ceilalți marinari, cetățeni turci, care au fost internați în spital și s-au aflat la bordul unui pescador, desfășurând activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României. 


Astfel, în data de 29 mai, unul dintre marinari, cetățeanul turc G.M., în vârstă de 45 de ani, a fost prezentat Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia. 
Reamintim faptul că, în data de 20 mai 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.


Echipajul pescadorului, format din opt marinari, nu s-a supus somațiilor legale ale polițiștilor de frontieră și a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care polițiștii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc, echipajul fiind transferat la bordul uneia dintre navele PFR. 


„În cauză, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului, distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, față de comandantul ambarcațiunii fiind dispusă măsura arestării preventive, încă din data de 22 mai 2019”, precizează reprezentanții Gărzii de Coastă. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7593 secunde