Doi elevi au spart site-urile mai multor instituții importante: Au fost REȚINUȚI de DIICOT

200
Doi elevi au spart site-urile mai multor instituții importante: Au fost REȚINUȚI de DIICOT - 29bc653d3849fa943cbc1f63657217b5-1502282506.jpg
Doi elevi au spart site-urile mai multor instituții publice, printre care cele ale Ministerului Educației și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La data de 09.08.2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, au efectuat două percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea și Caraș-Severin, în cadrul unei acțiuni vizând săvârșirea de către suspecții S.L.A. și N.A.C. (în vârstă de 17 și 18 ani) a infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.


În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2016 și până în prezent, suspecții S.L.A. și N.A.C. au efectuat și revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip ,,defacement", unele fiind îndreptate împotriva sistemelor informatice ale unor instituții publice.


Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost indentificate și ridicate mai multe sisteme informatice, harduri interne și externe, smartphone-uri, stick-uri și carduri de memorie, suporți optici de tip CD/DVD, utilizate în activitatea infracțională.


Suspecții S.L.A. și N.A.C. au fost aduși la sediul DIICOT - Structura Centrală în vederea audierii, stabilirii întregii activități infracționale și luării măsurilor care se impun față de aceștia.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


La acțiune au participat ofițeri de poliție din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin.


De asemenea, activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Generale de Protecție Internă.


Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea și Serviciului de Acțiuni Speciale Caraș-Severin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0584 secunde