Mai multe ştiri online:

Doi dintre turiștii dispăruți în Făgăraș, găsiți morți

Ştire online publicată Miercuri, 11 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Trei persoane au dispărut în urmă cu o săptămână în masivul Făgăraș, iar salvamontiștii au demarat căutările imediat după Paște. Marți, doi dintre cei trei turiști dispăruți au fost localizați din elicopter. Salvamontiștii au spus că cei doi sunt morți. Vor începe miercuri operațiunile pentru recuperarea cadavrelor.


Două cadavre presupuse a fi ale turiștilor din Iași au fost văzute din elicopterul care a survolat masivul Făgăraș marți, începând cu ora 14:30.

Vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, a precizat pentru AGERPRES că deocamdată au fost văzute din elicopter cele două cadavre, care vor fi recuperate în cursul zilei de miercuri, când în zonă vor fi două elicoptere care, cu ajutorul unui troliu, vor recupera corpurile. Acestea vor fi duse la un alt elicopter, care va ateriza într-o zonă unde va fi posibil.

În acest moment nu se cunoaște cu precizie zona în care sunt cele două cadavre, dar cu siguranță mâine vor fi prezentate mai multe detalii de către echipa de salvamontiști care va merge la fața locului pentru recuperarea lor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat marți, pentru AGERPRES, că a fost localizată o persoană din grupul de turiști rătăciți în munții Făgăraș. Persoana a fost localizată de un elicopter care a survolat zona, aceasta urmând să fie recuperată în condiții de siguranță.

“Problema noastră este să nu-și riște salvamontiștii viața, nici jandarmii montani, pentru că este o zonă cu risc de avalanșă. Vor continua căutările, inclusiv, poate terestru, dacă devin sigure condițiile”, a afirmat Arafat.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7651 secunde