Doi constănțeni, arestați după ce s-au "abonat" la bancomate

403
Doi constănțeni, arestați după ce  s-au
Doi bărbați, de 27 și 32 de ani, din Constanța, sunt suspectați că ar fi retras numerar de la mai multe bancomate folosind carduri falsificate. Aceștia sunt bănuiți de infracțiuni în domeniul criminalității informatice, într-un dosar anchetat de procurorii DIICOT Constanța, cu ajutorul polițiștilor BCCO Constanța și al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Cei doi au fost surprinși de jandarmi în data de 30 mai, în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau într-un autoturism și se drogau fumând joint-uri. Oamenii legii au descoperit cu această ocazie, în interiorul autoturismului, 18 carduri cu bandă magnetică.

Din anchetă, a rezultat că, în perioada iulie 2014 - martie 2016, bărbații ar fi deținut în vederea punerii în circulație mai multe carduri falsificate, emise în străinătate. În acest mod, ar fi încercat în repetate rânduri să sustragă bani cu aceste instrumente de plată electronică de la diferite ATM-uri din municipiul Constanța, modalitate prin care ar fi accesat, fără drept, sisteme informatice la care accesul era restricționat și ar fi pus în circulație instrumente de plată electronică falsificate.

Pe baza probatoriului administrat, la data de 2 iunie, au fost emise ordonanțe de reținere pe numele celor doi, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate, tentativă la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Vineri, magistrații au decis ca cei doi bărbați să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5393 secunde