Doi comandanți de navă, propuși pentru a primi Ordinul „Virtutea Militară”

362
Doi comandanți de navă, propuși pentru a primi Ordinul „Virtutea Militară” - comandantipropusi1-1623770759.jpg

Articole de la același autor

Comandantul de navă Bogdan Rusu a fost decorat de Administrația Prezidențială cu Ordinul „Virtutea Maritimă”, în grad de Cavaler, pentru eroismul de care a dat dovadă în septembrie 2020, când alături de echipajul său a salvat patru persoane, în pericol de înec pe un velier, în Golful Mexic. Încă din momentul acordării distincției, a fost punctat faptul că tânărul comandant de navă nu a fost singurul român care a sărit în ajutorul semenilor, în largul mării. Reprezentanții Asociației Comandanților de Navă din România au transmis că și alți doi comandanți de navă, Constantin Dinu și Florin Negrău, au fost propuși de organizație pentru a primi aceeași distincție. „La scurt timp după reușita lui Bogdan, încă doi colegi comandanți, Constantin Dinu și Florin Negrău, au fost propuși de ACNR pentru aceeași distincție, după ce au încheiat cu succes operațiuni de salvare de aceeași anvergură și au dovedit același curaj și aptitudini, făcându-ne mândri că suntem colegi și devenind în felul acesta un exemplu pentru mulți dintre noi”, se arată în comunicarea organizației.

„În colaborare cu ambasadorul maritim IMO, Ovidiu Cupșa, ACNR a pregătit documentația pentru nominalizarea tuturor celor trei colegi ai noștri, pentru premiul „Exceptional Bravery at Sea”, acordat de IMO, făcându-ne cinste categoriei profesionale și în același timp tuturor românilor. Ne pare rău că atâția colegi de ai noștri nu au primit această minimă recunoaștere profesională, pentru acțiuni similare realizate înainte de înființarea organizației în 2018, și sperăm că de acum înainte să putem promova cât mai multe astfel de realizări, cu care toți navigatorii români ar trebui să se mândrească”, au mai transmis reprezentanții asociației.

Reamintim că, la sfârșitul lui 2020, tulceanul Constantin Dinu, comandant de navă, a coordonat acțiunea de salvare a zece naufragiați, în timp ce naviga dinspre Singapore spre China, în timpul ciclonului Krovanh. De asemenea, în Ajunul Crăciunului, echipajul navei Monaco, comandată de românul Florin Negrău a salvat echipajul navei Zhong Fu Sheng, format din 13 marinari chinezi. Operațiunea a avut loc în Marea Chinei de Est, iar nava chineză s-a scufundat la nouă minute după ce au fost reperate bărcile de salvare în care era echipajul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1998 secunde