Doi cetățeni turci, arestați pentru trafic de migranți

217
1
Doi cetățeni turci, arestați pentru trafic de migranți - doicetateni-1512309608.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au continuat cercetările în cazul a doi cetățeni turci care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, peste 60 de persoane din Irak, Pakistan, Siria și Afganistan. 


Persoanele în cauză și materialul probator au fost prezentate Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora. 


În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcațiunea "Ilayda55" era condusă de doi cetățeni turci A.B, în vârstă de 53 ani, și G.B., în vârstă de 45 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranți, în data de 27 noiembrie, dintr-un port situat pe coastele Turciei. În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau peste 60 de migranți, cetățeni din Irak, Pakistan, Siria și Afganistan, care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră. 


Ca urmare a celor constatate, cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță.


Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar în cursul zilei de ieri, cele două persoane au fost prezentate Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora. Totodată, întregul grup de migranți a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Comentează știrea

Liviu Burebista
4 decembrie 2017
Procesul de islamizare a Romaniei in plina desfasurare

"Intregul grup de migranti a intrat in custodia Inspectoratului General pt Imigrari, urmand a fi luate masurile legale ce se impun " Intrebarea este : Care sant masurile legale care se impun ? Vor ramane in Romania? Vor fi dusi inapoi in Turcia? Conform regulilor internationale , ar trebui returnati in Turcia, adica primul stat in care au ajuns si sant in siguranta. Cunoscut fiind faptul ca in Turcia nu exista vre-un conflict care sa l-e puna viata in pericol. Sau se are in vedere constructia a cat mai multor moschei, pe teritoriul Romaniei?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.572 secunde