DNA: Țuluș și Moraru Iorga nu mai îndeplinesc condiția bunei reputații pentru a fi procurori în DNA

236
DNA: Țuluș și Moraru Iorga nu mai îndeplinesc condiția bunei reputații pentru a fi procurori în DNA - dnasediulogo-1498839649.jpg
Direcția Națională Anticorupție precizează, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, că procurorii Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, pentru care șefa instituției a cerut revocarea în 29 iunie, nu mai îndeplinesc condiția bunei reputații pentru a fi procurori în cadrul DNA, așa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor și procurorilor. Lui Moraru Iorga i se reproșează că nu a înregistrat un denunț conform procedurilor legale, iar lui Țuluș că a soluționat dosare în care era implicată o persoană cu care avea "raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat imparțialitatea.


Conform răspunsului transmis de DNA, la data de 29 iunie 2017, procurorul șef al DNA a transmis Secției de procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaelei Moraru Iorga, "pentru faptul că nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al Secției din care făcea parte".

"Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate", precizează instituția..

La aceeași dată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat încetarea delegării acesteia din funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico – financiare din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Tot în 29 iunie, a fost transmisă Secției de procurori a CSM și cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

Și în acest caz procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat încetarea delegării lui Doru Florin Țuluș din funcția de procuror șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

"Prin urmare, s-a apreciat că aceștia nu mai îndeplinesc condiția bunei reputații pentru a fi procurori în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, așa cum rezultă din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea nr. 328 din 24 august 2005 a Consiliului Superior al Magistraturii", menționează DNA.

Secția pentru procurori a CSM urmează să discute în 4 iulie cererea șefei DNA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0132 secunde