DNA: Primar trimis în judecată, după ce a obținut, pe nedrept, fonduri europene

152
DNA: Primar trimis în judecată, după ce a obținut, pe nedrept, fonduri europene - yxnopwyyywrhnge4ntbknzy2owy0otkz-1541164399.jpg

Articole recomandate

Primarul comunei Belin din județul Covasna, Siko Imre, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru că ar fi obținut pe nedrept fonduri europene, în cadrul schemelor unice de plată.

Potrivit unui comunicat DNA remis vineri AGERPRES, edilul ar fi obținut pe nedrept o sumă de peste 180.000 lei, în calitate de fermier și persoană fizică autorizată, în baza unor acte "false și inexacte". El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

"În perioada 2010 - 2013, inculpatul Siko Imre, primar al comunei Belin, județul Covasna, a depus cu rea-credință, în calitate de fermier și persoană fizică autorizată, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false și inexacte, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafață de teren, de 40 ha (pășune), pe care nu o utiliza în realitate. În acest sens, la data de 12 mai 2010, între Primăria comunei Belin, reprezentată de viceprimar, în calitate de arendator și Siko Imre, primarul comunei Belin, în calitate de arendaș, a fost încheiat, cu încălcarea prevederilor legale, un contract de arendare având ca obiect suprafața totală de 40 ha (formată din trei parcele diferite, cu suprafețe de 20 ha, 15 ha și respectiv 5 ha), pe care l-a depus la APIA, în contextul menționat mai sus", se precizează în comunicatul DNA.

Siko Imre ar fi obținut pe nedrept, în urma acestor demersuri, fonduri nerambursabile în cuantum de 181.309 de lei. Pentru această sumă, APIA s-a constituit în parte civilă.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpatului Siko Imre, precum și instituirea popririi asupra conturilor bancare aparținând acestuia, menționează sursa citată. De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii popririi asupra sumelor de bani primite de Siko Imre cu titlu de salarii sau alte venituri periodice de la Primăria Belin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2674 secunde