DNA cere închisoare cu executare pentru Vasile Blaga și confiscarea sumei de 700.000 de euro

215
DNA cere închisoare cu executare pentru Vasile Blaga și confiscarea sumei de 700.000 de euro - vasileblaga71021600-1508497229.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Vasile Blaga în dosarul finanțării campaniei PDL pentru prezidențiale din 2009. Pe de cealaltă parte, avocații cer achitarea politicianului. Vineri Emil Boc și Adrian Videanu au dat și ei declarații ca martori în fața judecătorilor.



Procuror DNA a cerut judecătorilor de la Tribunalul București condamnarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, la închisoare cu executarea pedepsei și confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Tribunalul București a terminat vineri de judecat dosarul lui Vasile Blaga, urmând ca instanța să anunțe data când va da sentința în acest caz.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, și fostul ministru Adriean Videanu au fost audiați, vineri, la Tribunalul București, în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a PDL, în care Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit prin interpuși 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.

La ultimul termen al procesului, din 6 octombrie, a fost audiată Elena Udrea. Ea le-a spus magistraților că, "de regulă", îl ruga pe fostul ei soț, Dorin Cocoș, să contribuie cu bani pentru PDL și că au existat cazuri în care anumite persoane sponsorizau prin intermediari mai multe partide în același timp. Fostul ministru a mai arătat că numirile în funcțiile de conducere ale companiilor de stat se făceau la propunerile unor membri de partid.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2016
Stire din Eveniment : Vasile Blaga, audiat la DNA
Luni, 19 Septembrie 2016
Stire din Eveniment : Vasile Blaga, audiat la DNA
Marţi, 03 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Vasile Blaga, în doliu
Pagina a fost generata in 1.7844 secunde