DNA cere 10 ani de închisoare pentru fosta șefă antimafia

223
DNA cere 10 ani de închisoare pentru fosta șefă antimafia - zidecisivapentrualinabicasidorin-1526462762.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA au cerut miercuri, la Instanța supremă, condamnarea la închisoare cu executare a fostei șefe a DIICOT Alina Bica și a omului de afaceri Dorin Cocoș, în dosarul ANRP.


Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate miercuri ultimul termen în dosarul ANRP, în care sunt judecați Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș.

La termenul trecut, judecătorii au respins cererea Alinei Bica de a fi audiată prin videoconferință în dosarul ANRP, deoarece documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces.

"Actele medicale prezentate nu dovedesc imposibilitatea de prezentare. Instanța constată că Alina Bica nu are statutul de refugiat, ci are un carnet provizoriu al solicitantului cu valabilitate până le 30 ianuarie 2019", a anunțat președintele completului de judecată, Lucia Rog.

Pe de altă parte, Instanța supremă a decis să trimită o adresă la DNA, pentru a se comunica în ce a constat sprijinul de specialitate al SRI în efectuarea actelor de urmărire penală în acest dosar.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În același dosar mai sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu.

Au mai fost deferiți justiției evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5453 secunde