DNA a trimis în judecată doi oameni de afaceri. Prejudiciu de 3 milioane de euro

325
DNA a trimis în judecată doi oameni de afaceri. Prejudiciu de 3 milioane de euro - yxnopwyyywrhnge4ntbknzy2owy0otkz-1552040573.jpg

Articole recomandate

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a lui radu Gheorghe și a Claudiei Căpitanu, pentru evaziune fiscală și alte fapte asimilate corupției.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

RADU GHEORGHE, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- evaziune fiscală în formă continuată,

- transmitere fictivă a părților sociale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Radu Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în contabilitate un număr de 730 de facturi fiscale privind achiziții de cereale și servicii de transport marfă, emise de cinci societăți comerciale, fără a avea la bază operațiuni reale, în valoare totală de 46.096.675 de lei.

Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 8.506.600 de lei, din care 8.449.012 de lei TVA dedus ilegal și 57.588 de lei impozit pe profit.

În cursul lunii octombrie 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, inculpatul Radu Gheorghe a cesionat în mod fictiv activele și pasivele firmei pe care o administra unor cetățeni străini.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 8.514.885 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor imobile ce aparțin inculpatului Radu Gheorghe. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra unor sume de bani ridicate de la același inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei

CĂPITANU CLAUDIA, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada martie 2009 - iunie 2010, inculpata Căpitanu Claudia, în calitatea menționată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale, a omis, cu intenție, să evidențieze în contabilitate sau în alte documente legale (declarații, deconturi TVA, situații financiare, bilanțuri ș.a.) operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei.

Veniturile respective au fost obținute din tranzacționarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcțiilor.

Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 7.247.447 lei din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 7.247.447 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, măsura sechestrului asigurator precum și a popririi asiguratorii asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deținute de inculpata Căpitanu Claudia, până la concurența prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6631 secunde