Cine se mai teme de Covid-19?

Distracții ilegale pe litoral, cu petreceri interzise de lege, droguri și bătăi!

605
Distracții ilegale pe litoral, cu petreceri interzise de lege, droguri și bătăi! - fondlitoralscandaldroguri-1593356166.jpg

Articole de la același autor

Petreceri ilegale pe plajă, cu zeci de participanți, bătăi la primele ore ale dimineții după o noapte de beție și multe droguri pentru a "pipera" distracția. Acestea sunt concluziile pe care le pot trage oamenii legii din Constanța, după un sfârșit de săptămână în care au luat la puricat toate stațiunile de pe litoralul românesc.

Vremea călduroasă i-a convins pe mulți români să se îndrepte către litoral. Iar odată ajunși aici, au ținut-o tot într-o petrecere și o voie bună, uitând și de măsurile de protecție, de distanțarea socială sau alte restricții impuse de starea de alertă. Nu a mai contat nici faptul că numărul de cazuri de coronavirus este în creștere de la o zi la alta, inclusiv în județul Constanța, dar nici faptul că sunt pasibili de amenzi usturătoare dacă nu respectă interdicțiile.

Petreceri la lumina telefoanelor mobile, cu zeci de participanți

Așa se face că și forțele de ordine au avut un sfârșit de săptămână plin. Primii care au intrat în acțiune au fost militarii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, care au fost sesizați, vineri seara, că pe plaja din Tuzla, în zona Ponton, era o petrecere în toată regula, deși starea de alertă le interzice.

Ajunși la fața locului, echipajele de jandarmi au constatat că într-un colț al plajei era amenajat un cort unde mixa un DJ, iar zeci de persoane se strânseseră pentru a asista la spectacolul de muzică electronică. Potrivit surselor noastre, evenimentul artistic a fost inițial anunțat pe o pagină de Facebook, în ultimul moment fiind postat că a fost anulat. În ciuda anunțului, DJ-ul a fost prezent, la fel și o rulotă de unde spectatorii puteau să își achiziționeze mâncare și băuturi. Lipsea însă, după cum au constatat și jandarmii, sursele de iluminat: întreg spectacolul se desfășura, la 1.00 noaptea, la lumina telefoanelor mobile! Drept pentru care, organizatorul a primit o sancțiune de 2.000 de lei, în vreme ce 19 tineri spectatori au primit sancțiuni de 500 de lei, cuantumul total al sancțiunilor fiind în jur de 10.000 de lei.

Sâmbătă seara, însă, surpriză: un nou spectacol a fost organizat, în același loc, de aceleași persoane! Din nou, spectatorii se strânseseră fără a respecta nicio restricție, tot pe întuneric. Drept pentru care, în a doua seară, jandarmii au scos din nou procesele verbale și au aplicat sancțiuni în valoare totală de 20.000 de lei. Organizatorul a primit o amendă de 4.000 de lei, iar cei 32 de participanți depistați la fața locului au primit amenzi între 500 și 1.000 de lei.

DIICOT a plecat cu "tolba" plină de droguri

O altă locație, aceeași problemă: persoanele erau mai interesate să petreacă în toată regula, nu să respecte restricțiile impuse de starea de alertă. Este cazul localității Vama Veche, unde polițiștii au depistat mai multe persoane care veniseră să petreacă, la malul mării, cu drogurile în buzunar.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT, au desfășurat o acțiune în localitatea amintită. Nu a fost prima dată când au descins acolo. Și în week-end-ul trecut au procedat la fel. Iar așteptările nu le-au fost înșelate: oamenii legii au depistat în flagrant delict 12 tineri care se drogau.

"Cu ocazia acțiunii, polițiștii au ridicat în vederea indisponibilizării diverse cantități de canabis, cocaină, MDMA cristale și ecstasy", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Dovadă că pe fondul consumului de alcool și droguri spiritele s-au încins stau și imaginile surprinse, sâmbătă dimineața, în fața barului Molotov din Vama Veche. Într-o filmare făcută publică se vede cum mai multe persoane se iau la bătaie, iar incidentul durează în jur de un minut.

"Precizăm că polițiștii nu au fost sesizați cu privire la acest incident și nu a fost depusă nicio plângere referitoare la acest eveniment", a transmis IPJ Constanța.

Însă polițiștii din sudul litoralului s-au autosesizat și fac cercetări pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4603 secunde