Disperare la Valu lui Traian! „Este haos pe șosea! Săptămânal are loc un accident cu victime”

5361
4

Articole de la același autor

Locuitorii din Valu lui Traian reclamă că, anul acesta, aproape că nu a trecut săptămână fără să aibă loc un accident rutier grav pe șoseaua principală, în care victimele au fost rănite sau chiar au murit. Oamenii sunt alarmați și solicită autorităților să ia măsuri! O primă măsură a fost dispusă de Poliția Rutieră, care a cerut administratorului drumului să reducă limita de viteză pe DN 3, în interiorul localității, la 50 km/h.

Locuitorii comunei constănțene Valu lui Traian sunt alarmați și au reclamat tot mai des în ultima perioadă faptul că șoferii, fie că sunt tiriști sau la volanul autoturismelor, circulă cu mult peste viteza legală admisă pe DN3, în interiorul localității. Consecința nefastă a fost producerea unor accidente grave, soldate cu rănirea gravă a zeci de persoane (inclusiv copii) și moartea unor nevinovați. Practic, sesizează locuitorii din Valu lui Traian, nu trece săptămână în care să nu aibă loc un accident rutier pe șoseaua principală a localității, în care un pieton are de suferit. „Este un haos rutier. Ne este teamă să mai traversăm șoseaua, dintr-o parte a localității în cealaltă. TIR-urile circulă cu viteză incredibilă, șoferii autoturismelor intră în depășiri periculoase. Nu mai ține nimeni cont că se află în interiorul unei localități, sunt copii care pleacă de la școală și traversează DN-ul în drum spre casă, sunt bătrâni care merg la magazin pentru o pâine! Este nevoie să fie montate camere de supraveghere, limitatoare de viteză, să fie patrulă de poliție în permanență, pentru că pietonii nu sunt în siguranță”, a semnalat Mariana Codreanu, localnică din Valu lui Traian.

De dată recentă, pe 30 noiembrie, o femeie de 63 de ani a murit strivită sub roțile unui camion, în timp ce traversa șoseaua principală, pe trecerea de pietoni. Se întorcea de la magazinul alimentar, când a fost lovită în plin de vehiculul de mare tonaj, reclamă localnicii. Este cea mai recentă victimă a teribilismului la volan, manifestat atât de des pe perimetrul localității Valu lui Traian. La începutul lunii noiembrie, o altă victimă și-a găsit sfârșitul pe DN3, în Valu lui Traian. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, accidentat mortal în zona pieței.

Temerile localnicilor sunt confirmate și de statistica Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, care arată că numai anul acesta au avut loc zeci de accidente pe șoseaua principală din Valu lui Traian, soldate cu victime. Incidentele soldate doar cu pagube materiale nu le mai numără nimeni!

„De la începutul anului 2021 și până în prezent, pe DN 3, au fost înregistrate 46 de accidente rutiere, dintre care zece au fost soldate cu pierderi de vieți omenești. Precizăm faptul că 28 de accidente rutiere au avut loc în localitatea Valu lui Traian, trei fiind soldate cu pierderi de vieți omenești”, au arătat polițiștii rutieri.

Poliția Rutieră cere reducerea vitezei la 50 km/h

Principala cauză a accidentelor rutiere înregistrate în zona în discuție o reprezintă viteza excesivă. Localnicii cer realizarea de pasarele pietonale, sancționarea drastică a vitezomanilor, montarea de radare fixe. Până la aceste măsuri, responsabilii Serviciului Rutier au luat atitudine și au solicitat administratorului drumului să reducă limita de viteză legală la 50 km/h.

Reamintim că, în 2011, administratorul drumurilor naționale, alături de Poliția Română, anunța creșterea limitei de viteză legală în 88 de localități tranzitate de drumuri naționale, de la 50 km/h la 70 km/h, măsură în vigoare până în prezent. Printre acestea , se numărau Valu lui Traian (DN 3, km 245 – km 250), Murfatlar (DN 3, km 242 – km 243), Poarta Albă (DN 22C, km 38 – km 40), Castelu (DN 22C, km 30 – km 32), Medgidia (DN 22C, km 23 – km 25). În prezent, Poliția Rutieră cere ca în Valu lui Traian să se revină la limita de viteză din urmă cu un deceniu.

„În temeiul art. 5 alin. (1) din O.U.G. nr. 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare: «administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competentelor ce îi revin, cu avizul poliţiei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare» şi al art.5 alin. (9) din O.U.G. nr. 195/2002R, «în scopul asigurării desfaşurării în condiţii de siguranță a circulației pe drumurile publice, poliţia rutieră poate solicita administratorului drumului public executarea sau, după caz, desființarea de amenajări rutiere», am solicitat administratorului drumului public, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța să ia măsuri pentru reducerea limitei de viteză, la 50 km /h, în zona marcajelor pietonale, pe DN 3, în localitatea Valul lui Traian, cu eliberarea avizului poliției rutiere, în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere. Totodată, precizăm faptul că, în prezent, marcajele pietonale realizate pe DN 3, în localitatea Valul lui Traian, sunt marcate corespunzător, conform filmului marcajului rutier, au montate indicatoare rutiere de semnalizare cu lămpi galben intermitent, sunt iluminate și au aplicate benzi rezonatoare pe partea carosabilă”, a precizat inspector Andreea Iliescu, purtător de cuvânt la IPJ Constanța.



Comentează știrea

Mihalcea Petrică
4 decembrie 2021
Reglementare vitezei in Valu lui Traian

Degeaba se pun indicatoare cu limitarea vitezei la 50km, dacă nu o perioada de timp nu se pune un radar mobil, schimbat periodic poziția acestuia, sa înțeleagă șoferii teribiliști ca încălcarea legii este pedepsita prompt.

valy
7 decembrie 2021
trafic valu lui traian

Soseaua de centura ultima solutie aviz domnului primar ?????

valy
7 decembrie 2021
trafic valu lui traian

Soseaua de centura ultima solutie aviz domnului primar ?????

Marian
7 decembrie 2021
Centura ocolitoare

N-au nicio treabă primarii cuun astfel de proiect,într-adevăr,extrem de important! Exceptând faptul că centura ocolitoare ar reduce spre 0 accidentele din localitate,s-ar mai atenua,deloc de neglijat, și poluarea, Dar,acest lucru nu se va întâmpla,fiindcă ”specialii” din fruntea primăriei au alte griji,comisioane de încasat,decorațiunile de sărbători și de paști,zilelele comunei,etc.

Răspuns la: trafic valu lui traian
Adăugat de : valy, 7 decembrie 2021
Soseaua de centura ultima solutie aviz domnului primar ?????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7365 secunde