Discuții "cu scântei" între judecători, avocați și procurori în dosarul lui "Cristel"

549
Atmosferă de "bâlci", ieri, la Tribunalul Constanța, într-unul dintre dosarele interlopilor constănțeni, respectiv cel în care sunt judecați Petrică Tomescu, Cristian Gherghișan și Lucian Călimărea, acuzați că i-au aplicat o bătaie soră cu moartea lui Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", membru al grupării rivale "Vasea".
Magistratul care judecă dosarul, în mod evident și, pe bună dreptate, supărat de faptul că cercetările judecătorești trenează de trei ani pe rolul aceleiași instanțe, fără să se ajungă la vreun deznodământ, a făcut cu greu față vociferărilor avocaților, care refuzau să depună probe în apărare pentru clienții lor pe motiv că unul dintre martorii principali, cu identitate protejată, folosit în acuzare, nu a fost audiat, deși de șase termene procurorii tot promit că-l aduc în instanță.
Pentru că respectivul martor, cunoscut la dosarul cauzei sub numele "Ion Po-pescu", este considerat ca fiind principalul acuzator al celor trei inculpați, pe baza declarației lui fundamentându-se, în mare parte - susțin avocații -, acuzarea, apă-rarea a insistat ca probele în favoarea clienților lor să fie administrate abia după ce va fi audiat acest martor. "Să ni se prezinte măcar o dovadă că martorul există!" - au strigat avocații. Pentru că judecătorul de ședință a insistat în propunerea de probe în apărare, avocații s-au arătat din nou revoltați: "Prezumția de nevinovăție este răsturnată în acest moment!" - a spus avocatul Apostol Armeanu; "Nu pot să formulez probe în rate!" - a fost de părere avocatul Valeria Zamfir; "Eu nu cred că Parchetul nu poate să găsească martorul aflat chiar sub protecția procurorilor în vederea audierii" - și-a exprimat suspiciunile și avocatul Cătălin Filișan.
În cele din urmă, în apărarea inculpatului Tomescu, avocatul acestuia a solicitat, printre alte probe, efectuarea unei expertize medico-legale, cu 12 obiective, de către Institutul Medico-Legal "Mina Minovici"; obiective care ar putea fi completate și în funcție de interesul celorlalți inculpați. De asemenea, apărarea a mai solicitat ca Parchetul să comunice soluția care s-a dat în ceea ce îl privește pe Cristian Fălcuș, zis "Ipu", arestat în altă cauză, care, deși a fost acuzat alături de cei trei inculpați de comiterea acelorași fapte, cercetările în ceea ce îl privește au fost disjunse, iar dosarul, nici după atâția ani, nu a ajuns în instanță. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 iunie.
Potrivit rechizitoriului, la data de 16 februarie 2007, la atelierul de tapițerie auto al SC "Auto Stop Stil" SRL, prin acțiuni conjugate, cu premeditare și în public, Petrică Tomescu, împreună cu Cristian Gherghișan, Lucian Călimărea și Cristian Fălcuș, l-ar fi agresat pe Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel". După ce au amenințat martorii aflați la fața locului, indivizii i-ar fi dat lui Gheorghiu o bătaie zdravănă, aplicându-i lovituri cu pumnii, picioarele, bâte, sabie și cu un cuțit, pe toată suprafața corpului, provocându-i leziuni grave ce i-au pus viața în pericol și pentru a căror vindecare a necesitat circa 100 de zile de îngrijiri medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4342 secunde