Directorul APA Nova, sub control judiciar

98
Directorul APA Nova, sub control judiciar - brunoroche-1444233758.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus ca Bruno-Daniel-Paul Roche, director general al S.C. Apa Nova S.A. București să fie cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bărbatul este acuzat de oamenii legii de cumpărare de influență. În același dosar este cercetat și Lalague Laurent, director general într-o altă perioadă, fiind acuzat de aceeași infracțiune.

Potrivit anchetatorilor, Bruno-Daniel-Paul Roche a încheiat în perioada 2008-2014 contracte fictive cu mai multe societăți care aparțin lui Ovidiu-Traian Semenescu, Vlad-Octavian Moisescu și Costin Berevoianu și le-a remis acestora sume importante de bani.

"Documentele întocmite în acest sens au fost întocmite doar în scopul creării unei aparențe legale pentru a se justifica transferurile sumelor de bani. Pentru sumele de bani obținute în modalitatea descrisă mai sus, inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian a intervenit, personal sau prin intermediul altor persoane, la reprezentanții unor instituții publice din România, în beneficiul agenților economici ai grupului de firme, din care face parte și SC Apa Nova SA București.

Majoritatea plăților aferente acestor contracte au fost autorizate de inculpatul Roche Bruno-Daniel-Paul, în calitate de director general al SC Apa Nova București SA, fiind realizate, în parte, dintr-un cont bancar aflat la dispoziția exclusivă a decidenților", se arată într-un comunicat remis de DNA.

Banii respectivi, spun anchetatorii, au reprezentat contravaloarea influenței și a intervențiilor la Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București, Primăria Generală a Capitalei și Consiliul General al municipiului București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : UPDATE. Accident pe bulevardul Mamaia
Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : A murit celebra avocată PAULA IACOB
Pagina a fost generata in 0.9529 secunde