Directorii de școli vor "turna" elevii drogați la Poliție

1248
4
Directorii de școli vor

Articole de la același autor

Siguranța în unitățile de învățământ constituie o prioritate pentru oamenii legii. Drept pentru care, conducerile Inspectoratului Școlar Județean și Poliției Constanța, respectiv prof. Răducu Popescu și comisarul șef Valentin Burlacu, au încheiat un protocol pentru prevenirea fenomenelor infracționale și a accidentelor în care sunt implicați elevii. 


Conform acestei înțelegeri, începând de pe 17 septembrie, polițiștii vor patrula mai des în preajma școlilor, liceelor și grădinițelor, atât în mediul rural, cât și în orașe. Polițiștii de proximitate vor afișa numerele de telefon la vedere în școli, pentru a putea fi contactați de părinți, profesori sau elevi, la nevoie, iar polițiștii de la Rutieră vor organiza acțiuni în preajma unităților.

Unul dintre aspectele vizate de polițiști și inspectorii școlari vizează prevenirea incidentelor rutiere.

"În lunile viitoare, vom întruni un grup de lucru din care vor face parte specialiști din cadrul celor două inspectorate și ne vom întâlni lunar pentru a identifica școlile care prezintă riscuri din punct de vedere rutier. De asemenea, vom derula activități în preajma școlilor, de constatare și de sancționare a participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, dar și activități de prevenire în școli", a afirmat insp. princ. Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

"Nu vom ține în spatele unor uși închise consumul de droguri!"

La rândul său, prof. Răducu Popescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Constanța, a subliniat deschiderea sa și a tuturor cadrelor didactice din județ pentru depistarea consumatorilor și distribuitorilor de substanțe interzise în școli.

"Poliția nu poate afla decât dacă directorul școlii raportează. Și cum o anumită părere, opțiune de la inspectorat, înainte de a veni eu la inspectorat - nu fac absolut niciun fel de referire! - era că în Constanța nu există consum de substanțe interzise, automat nici Poliția nu putea lua act de aceste fapte. Neavând sesizări, nu poate interveni. Dar știm cu toții că sunt multe licee unde există astfel de consumatori și distribuitori. Știm lucrurile acestea, le știm toți, inclusiv eu și directorii de școli. Abordarea de acum încolo va fi alta. Nu încercăm să ținem sub preș sau în spatele unor uși închise astfel de situații, pentru că astfel încurajăm consumul, nu-i ajutăm nici pe elevi, nici polițiștii nu-și fac treaba și copiii sunt expuși în continuare riscurilor. Deschiderea mea este foarte clară, nu voi încerca niciodată să le spun directorilor să nu cumva să nu raporteze. Vreau să-i prindem pe consumatori și distribuitori, să-i identificăm, iar poliția să intervină pentru luarea de măsuri", a subliniat inspectorul general, lăsând să se înțeleagă că în trecut au fost cazuri când elevi surprinși consumând droguri în incinta școlilor nu ar fi fost raportați polițiștilor.

"Dacă în învățământul gimnazial nu am avut fapte, au fost informații despre consumul de etnobotanice în licee", a adăugat, pe de altă parte, comisarul șef Burlacu. În acest sens, trebuie amintite cazurile de vânzări de etnobotanice surprinse în flagrant, în primele luni ale anului, la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari.



Comentează știrea

mihai
14 septembrie 2012
profesorii de azi...

Pana acum, sa inteleg ca profesorii nu sesizau organele de politie cand aveau cunostinta despre elevi care se drogheaza ? Adica ii incurajau, tacit, pe elevi , sa se drogheze ? Pe urma se mirau de cresterea violentei in scoli si de cresterea numarului de sinucideri, in randul tinerilor ....ca sa nu mai vorbim de cresterea infractionlitatii, in randul tinerilor !...Profesorii din ziua de azi...hmmmmm....Mi-ar fi rusine sa ma laud ca, de acum inainte, voi face ceva la care , legea, oricum ma obliga si pana acum sa fac !!!

parinte
14 septembrie 2012
director spagar

Alo!domn inspector...dar cu Dir de la Sc gen39 Dimaca Gelu,cercetat ptr mita cum ramane....adica a ramas in functie un ..spagar?acum a inceput afacerea tricouri...daca cu spaga nu mai merge ..macar sa iasa un comision ceva de pa carca parintilor....pt ca tricourile sunt ff de proasta calitate si nu costa mai mult de 8 lei ..dar diferenta pana la 150?...

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

tot nelu
14 septembrie 2012
maibine iii toarna lu' barman

si unde ii toarna, la politie? politia aia care stie toti infractorii din constanta, adrese, poze, tot... da' aia--s in libertate, in schimb lipesc afise cu ei in autobuze, ca cica sa te feresti de ei ca-s ciorditori. vai de pula noastra, ii platim DEGEABA.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori schimbați în școlile constănțene
Pagina a fost generata in 1.8075 secunde