Directoarea și educatoarele Grădiniței "Micul Regat", condamnate definitiv

456

Articole de la același autor

Educatoarele și directoarea de la Grădinița "Micul Regat" din municipiul Constanța au fost condamnate, ieri, de Curtea de Apel Constanța, la pedepse cuprinse între un an și un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. Acestea sunt obligate să achite 50.000 de euro daune morale. 


Eliza Pufleanu, achitată în primă instanță de Judecătoria Constanța, a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de complicitate la infracțiunea de purtare abuzivă în formă continuată. Pedeapsa a fost schimbată și în privința Cristinei Manolache. Ea a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare, cu suspendare după ce, în primă instanță, a fost condamnată la un an de închisoare. 


Alte patru educatoare au fost condamnate la câte un an de închisoare. Cristina Alina Arma și Irina Petre au fost condamnate la câte un an de închisoare, în timp ce Georgiana Vierescu și Larissa Victoria Hercus au primit pedepse de câte un an și jumătate de închisoare pentru purtare abuzivă. Toate pedepsele sunt cu suspendare. 


Totul a pornit de la un părinte care a observat că fiul său este speriat și are coșmaruri după ce se întorcea de la grădiniță. Acesta a montat o cameră de înregistrare într-o jucărie și astfel a reușit să surprindă imagini incredibile, în care se poate observa cum copiii erau agresați de educatoare, fiind loviți și amenințați. 


Cele cinci educatoare și directoarea de la grădinița privată "Micul Regat" din Constanța au fost trimise în judecată în 2014. Curtea de Apel Constanța a modificat și cuantumul daunelor morale către cele cinci părți civile din dosar. Judecătoria Constanța hotărâse ca educatoarele și directoarea grădiniței să plătească în total 7.500 de euro, Curtea de Apel stabilind ca valoarea daunelor morale să fie în total de 50.000 de euro, adică 10.000 de euro pentru fiecare familie care a fost implicată în proces.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde