Direcția Națională Anticorupție, în conflict cu conducerea Inspecției Judiciare

154
Direcția Națională Anticorupție,  în conflict  cu conducerea Inspecției Judiciare - directia-1507466939.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 4 octombrie 2017, în spațiul public apar informații prezentate ca fiind concluzii ale Raportului Inspecției judiciare privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente de către conducerea structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție, susțin reprezentanții instituției, care au emis un punct de vedere în acest sens.

"Direcția Națională Anticorupție își exprimă dezaprobarea față de modul în care conducerea Inspecției Judiciare gestionează datele conținute într-un document provizoriu, în condițiile în care acest document nu este unul finalizat și nici nu a fost asumat de vreo instituție", se arată într-un comunicat al DNA.

O primă versiune a Raportului a fost transmisă la data de 26 septembrie, de către Inspecția Judiciară, Direcției Naționale Anticorupție, în vederea formulării de obiecțiuni. Obiecțiunile au fost trimise de către DNA Inspecției Judiciare la data de 2 octombrie, pentru a fi luate în considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Reprezentanții DNA consideră că raportul avizat și discutat în ședința Secției pentru procurori a CSM dobândește caracter definitiv și devine public.

"Prin prezentarea parțială, trunchiată și scoasă din context a unor date din Raportul nefinalizat al Inspecției Judiciare, precum și prin publicarea acestor date înainte de susținerea obiecțiunilor și a punctului de vedere de către DNA, se creează o imagine falsă asupra rezultatului inspecției. Având în vedere modul defectuos de gestionare a documentului sus menționat de către conducerea Inspecției Judiciare și pentru o informare corectă a opiniei publice, ne rezervăm dreptul de a afișa forma integrală conținând concluziile privind «managementul procurorului șef al DNA Laura Codruța Kovesi» și managementul celor doi procurori adjuncți ai DNA, din cuprinsul Raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie", se mai arată în punctul de vedere al Direcției Naționale Anticorupție.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7013 secunde