DIICOT trimite procurori în Israel pentru investigații în dosarul Black Cube

128
DIICOT trimite procurori în Israel pentru investigații în dosarul Black Cube - kovesi-1471878357.jpg

Articole recomandate

Conducerea Direcției de Investigare a Infracționalității de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a decis să trimită doi procurori în Israel pentru a continua investigația în dosarul Black Cube, în care se anchetează spionarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către angajați ai aceste companii israeliene, potrivit Realitatea TV.


Cei doi cetățeni israelieni acuzați că au spionat-o pe șefa DNA au ieșit din închisoare. Judecătorii au respins o nouă cerere de prelungire a arestului și cei doi angajați ai firmei Black Cube au fost plasați în arest la domiciliu.

Ron Weiner și David Geclowicz, cei doi israelieni reținuți la București, ar fi încercat să strângă informații care să o compromită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Mail-urile mele și ale familiei nu au fost sparte. Din verificările pe care le-am făcut nici măcar nu s-a încercat acest lucru. Au fost doar telefoane care au fost date în mod repetat și insistent familiei și prietenilor apropiați. Este o anchetă în derulare la DIICOT. Sper să afle cât mai repede și cât mai complet adevărul. Cu siguranță sunt implicate persoane pe care noi le-am investigat sau persoane care susțin persoanele pe care noi le-am investigat", spunea, recent, șefa DNA.

Potrivit DIICOT, Ron Weiner este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Pe David Geclowicz, procurorii îl suspectează de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6941 secunde