DIICOT: S-a făcut reconstituirea parțială a infracțiunilor din Cazul Caracal

207
DIICOT: S-a făcut reconstituirea parțială a infracțiunilor din Cazul Caracal - dinca-1568750879.jpg

Articole recomandate

DIICOT precizează că, luni și marți, s-a făcut reconstituirea parțială a infracțiunilor din Cazul Caracal, pentru ca Gheorghe Dincă să indice principalele momente privind racolarea, răpirea, violarea și uciderea celor două fete.


În paralel, au fost audiați martori și s-a propus prelungirea arestării preventive a lui Dincă.


Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară delegați în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au trecut, în 16 și 17 septembrie, la reconstituirea parțială a activităților ce repezintă elementul material al infracțiunilor cercetate în cauza denumită generic "Caracal", se arată într-un comunicat de presă al instituției.


"Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime", arată DIICOT.


În paralel cu aceste activități au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliției Municipiului Caracal și s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt.

Reconstituirea crimelor de la Caracal a început, luni, inculpatul fiind transportat din nou la locuința sa și apoi pe traseul pe care se presupune că l-ar fi urmat în ziua în care susține că a răpit-o, a sechestrat-o și apoi a ucis-o pe Alexandra Măceșanu. Luni și marți, Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum le-a ucis pe cele două fete, Luiza Melencu, în aprilie, și Alexandra Măceșanu, în iulie.

Gheorghe Dincă a fost transportat, luni, cu o autospecială de la București la Caracal, iar reconstituirea crimelor a început. Inițial, anchetatorii, însoțiți de Gheorghe Dincă, s-au deplasat la locuința acestuia din Caracal, iar apoi s-a pornit pe traseu. În cursul zilei de luni, anchetatorii au încercat să reconstituie acțiunile lui Gheorghe Dincă din 24 iulie, când inculpatul susține că a răpit-o, a sechestrat-o și apoi a ucis-o pe Alexandra Măceșanu.

Reconstituirile au continuat și marți. În cele două zile, Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum le-a răpit pe Luiza Melencu, în aprilie, și pe Alexandra Măceșanu, în iulie, cum le-a dus la casa sa – așa cum susține – cum le-a ucis și apoi cum a scăpat de cadavrele lor.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, și Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susține că le-a răpit, le-a sechestrat și le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenușă, fragmente de oase și dinți, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală București au arătat că, în proporție de 99,93%, acestea aparțin Alexandrei Măceșanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicațiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenușă și resturi de oase, însă analizele legiștilor nu au putut stabili dacă acestea aparțin Luizei Melencu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6105 secunde