DIICOT face precizări despre renunțarea la urmărirea penală a prim grefierului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța

187
DIICOT face precizări despre renunțarea la urmărirea penală a prim grefierului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța - diicot-1588577695.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au renunțat la urmărirea penală a lui Darius Vâlcov, fost consilier de stat al premierului în guvernarea Dăncilă. În contextul apariției în spațiul public a informațiilor privind această decizie, reprezentanții DIICOT au făcut precizări.


"Prin adresa și referatul din 11.09.2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat DIICOT în legătură cu publicarea, la data de 23.08.2018, pe o rețea de socializare, a unei copii a documentului clasificat "Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea obligațiilor ce le revin potrivit legii", postarea fiind preluată de către mai multe publicații, fiind intens mediatizată". Ulterior, dosarul a fost declinat de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție către DIICOT. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte a dispus renunțarea la urmărirea penală cu privire la N.I., prim grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru neglijență în păstrarea informațiilor, precum și a clasat cauza cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. 


În cauza declinată, prin ordonanța din 18.06.2019 s-a luat măsura controlului judiciar față de V.D.B., dar măsura a fost revocată de Curtea de Apel București. Ulterior, s-a dispus renunțarea la urmărirea penală. "Prin ordonanța de renunțare la urmărirea penală, procurorii DIICOT au avut în vedere și soluția adoptată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în raport cu faptele săvârșite în dosarul penal în care s-a dispus renunțarea la urmărirea penală față de prim grefierul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, fapte care au creat premisele scoaterii documentului de sub protecția de care trebuia să beneficieze în cadrul unității de parchet de la care a provenit documentul divulgat", au mai arătat reprezentanții DIICOT. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2511 secunde