DIICOT "bulversează" traficul de etnobotanice de pe ruta Constanța - Tulcea

404
DIICOT

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sunt deciși să întrerupă "traseul" folosit de dealerii din județul Tulcea, care se aprovizionează din municipiul Constanța cu droguri, pe care ulterior le pun la vânzare în localitățile de domiciliu.

Astfel, după ce, luni, doi tineri au fost prinși în flagrant și ulterior arestați, marți, a venit rândul altor doi inculpați, surprinși, de asemenea, după ce s-au aprovizionat din Constanța cu etnobotanice. Este vorba despre Emrah Jean C. și Bogdan B., prinși în flagrant pe drumul dintre Constanța și Tulcea, în timp ce transportau drogurile, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept, complicitate la efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și fals în declarații.

"În cauză, s-a stabilit că, în perioada martie - aprilie 2020, inculpații s-au aprovizionat în mod constant cu cantități semnificative de produse cu efecte psihoactive, din municipiul Constanța, pe care le-au distribuit ulterior către consumatorii din municipiul Tulcea.

În cadrul flagrantului, în urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpații se deplasau, au fost descoperite și ridicate trei pungulițe din plastic, ce conțineau fragmente vegetale, două pliculețe autosigilante cu fragmente vegetale, suma de 950 de lei și trei telefoane mobile.

Având în vedere starea de urgență instituită, lucrătorii de poliție le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declarația prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că inculpații au prezentat declarațiile pe proprie răspundere ce conțineau mențiuni false cu privire la motivele deplasării din municipiul Tulcea în municipiul Constanța și retur", au transmis procurorii DIICOT.

Cei doi suspecți au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.513 secunde