DIICOT anchetează moartea românilor luați ostatici în Algeria

175
DIICOT anchetează moartea românilor luați ostatici în Algeria - amenas-1358854168.jpg
Procurorii DIICOT au întocmit un dosar penal privind terorismul și urmează să investigheze, în colaborare cu autoritățile naționale și internaționale, împrejurările în care au murit doi români, în atacul terorist de la In Amenas, din Algeria. 

"Urmare a informațiilor date publicității de către Ministerul Afacerilor Externe și a materialelor publicate în mass-media națională, referitoare la incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetățeni români, în conformitate cu prevederile art. 5 Cod penal, care instituie principiul realității legii penale, la nivelul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor efectua activități specifice și vor colabora cu toate instituțiile naționale și internaționale cu responsabilități în domeniu și vor dispune măsurile legale în această cauză", se arată în comunicatul transmis de instituție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8333 secunde