DIICOT: 29 de percheziții pentru prinderea membrilor unei grupări care falsifica acte și monede

591
DIICOT: 29 de percheziții pentru prinderea membrilor unei grupări care falsifica acte și monede - 1-1319525057.jpg

Articole recomandate

Polițiștii au descins în această dimineață la 29 de adrese județele Brașov, Bacău, Mehedinți, Dolj, Iași și Gorj, în cadrul unei anchete privind activitatea unei grupări specializate în falsificare de monede și înscrisuri, informează DIICOT.

Ancheta vizează persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în săvârșirea infracțiunilor de falsificare și punere în circulație de bancnote false românești și străine, fals în înscrisuri oficiale și sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune.

La cele 29 de percheziții participă polițiști din cadrul BCCO Brașov, BCCO Craiova, BCCO Iași, BCCO Bacău, SCCO Mehedinți, SCCO Gorj, IPJ Brașov și procurori ai DIICOT - ST Brașov.

Cele mai multe percheziții au loc în Brașov, respectiv 24.

Inițial, activitatea infracțională a celor cinci suspecți vizați a avut drept scop obținerea de beneficii financiare substanțiale din falsificarea și punerea în circulație de monedă românească și valută.

Prin extinderea cercetărilor, au rezultat indicii că unul dintre suspecți a falsificat, prin utilizarea unui număr de 377 de identități fictive, acte de identificare (cărți de identitate și permise de conducere) precum și contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere. Același suspect este bănuit că a confecționat acte de identificare false - cărți de identitate și permise de conducere, pentru 22 de persoane date în urmărire generală sau împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate în curs de cercetare penală sau având documentele reținute sau suspendate de autorități, cunoscând situația în care se aflau acestea, activitate de natură să îngreuneze depistarea acestora sau urmărirea penală.

Documentele false au fost folosite pentru inducerea în eroare a operatorilor de telefonie mobilă și a reprezentanților de vânzări în vederea achiziționării de pachete de servicii incluzând telefoane de lux.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4736 secunde