DIICOT: 134 de percheziții. Prejudiciu de peste 2 milioane euro. Este vizată și Constanța

303
DIICOT: 134 de percheziții. Prejudiciu de peste 2 milioane euro. Este vizată și Constanța - diicot-1394042017.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Ialomița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat, miercuri, nu mai puțin de 134 de percheziții domiciliare. Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor, dar și infracțiuni de cămătărie, amenințare, șantaj și înșelăciune. 
Concret, zeci de persoane sunt suspectate că ar fi înființat mai multe firme fantomă, cu ajutorul cărora au dat un "buf" de peste 2,5 milioane euro.
"În perioada 2010 - 2011, suspecții au acționat în mod coordonat prin executarea unor activități specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidențierea, in actele contabile ale mai multor societăți comerciale a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare și a TVA de plată, activitatea descrisă fiind dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani pretins a reprezenta contravaloarea operațiunilor nereale astfel evidențiate, în scopul ascunderii originii lor ilicite. În circuitul fraudulos astfel conceput erau implicate societăți comerciale cu comportament specific entităților economice de tip fantomă, deținute și coordonate de membrii grupului", au precizat reprezentanții DIICOT. 
Sumele de bani vehiculate în conturile societăților utilizate pentru a crea o aparență de veridicitate relațiilor comerciale declarate erau în final fie retrase în numerar, fie virate în conturile membrilor grupului infracțional. 
Valoarea prejudiciului estimat depășește suma de 2,5 milioane euro. 
La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Ialomița urmează a fi aduse 42 de persoane, urmând a se analiza și dispune asupra măsurilor preventive necesare a fi adoptate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Mai puțini polițiști corupți în 2013
Marţi, 07 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : DIICOT caută procurori
Luni, 06 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : DIICOT caută procurori
Pagina a fost generata in 0.4725 secunde