Mai multe ştiri online:

"Dezertorul" Adrian Țuțuianu! Ce s-ar ascunde în spatele scandalului "Bani pentru militari"

Ştire online publicată Miercuri, 06 Septembrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
Armata stă pe un butoi cu pulbere. Militarii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de faptul că își riscă viața pe bani puțini și nici aceia nesiguri. S-a jucat alba-neagra cu banii pentru chirii și norma de hrană pe luna septembrie, iar tensiunile au escaladat, totul culminând cu demisia/demiterea ministrului Adrian Țuțuianu.

Venit la cârma Ministerului Apărării Naționale de numai două luni, odată cu „echipa Tudose”, Țuțuianu nu cred că va avea onoarea de a rămâne în cartea de istorie. Cum ar putea fi oare păstrat în memorie un om care și-a părăsit camarazii, cei pe care trebuia să-i conducă, și asta după o serie de declarații contradictorii. Ba că nu mai sunt bani pentru armată, ba că există disfuncționalități de comunicare între MApN și opinia publică, ba că ar fi demisie, ba că ar fi demitere.

Una peste alta, cu sau fără Țuțuianu la conducere, problemele armatei rămân și nu este în regulă ca autoritățile să se joace cu banii pentru militari, pentru cei care își slujesc patria, acasă sau în teatrele de operații internaționale.

Scandalul „Bani pentru militari” vine într-un moment foarte delicat, în care statul român anunță achiziții importante de avioane, elicoptere, nave și alte echipamente, toate furnizate pe bani foarte mulți de către partenerii strategici internaționali, din NATO.

Pe la colțuri, se zvonește că acest scandal nu ar fi deloc întâmplător, că ar avea legătură tocmai cu aceste investiții, că s-ar fi iscat discuții la cele mai înalte niveluri. Cum s-or fi purtat presupusele discuțiile (implicând fondurile), nu cred că vom ști vreodată.

Pe de altă parte, nu cred nici că ar trebui să dramatizăm, să împingem situația la extremă. Să ne amintim că au mai fost perioade de criză și, până la urmă, sub o formă sau alta, s-au găsit soluții. Personal, mi se par exagerate opiniile opoziției, care spun că MApN este în incapacitate de plată. Sunt convins că militarii își vor primi până la urmă banii și că situația se va reglementa, odată cu rectificarea bugetară.

Rămâne însă chestiunea de principiu: dragi guvernanți, respectați armata! Respectați militarii și, mai ales, respectați-le drepturile.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
luni, 18 martie Foto : SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română 17031 vizite, 0 comentarii SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română
Sport
ieri, ora 10:18 Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6097 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5291 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 3.8112 secunde