Dezbaterea publică online revoltă taximetriștii! „Ieșim în stradă!”

2859
Dezbaterea publică online revoltă taximetriștii! „Ieșim în stradă!” - taxidezbatere-1618337480.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică locală urmează să organizeze o dezbatere publică cu privire la Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța. Dezbaterea urmează să aibă loc, joi, 15 aprilie, începând cu ora 10.00, în mediul online, și a fost organizată în urma solicitării primite din partea reprezentanților taximetriștilor.

De menționat însă că taximetriștii au solicitat ca respectiva dezbatere să se desfășoare fizic, iar faptul că reprezentanții autorității locale au luat decizia de a o organiza în mediul online, i-a nemulțumit. Primăria a argumentat decizia invocând pandemia de COVID-19.

În aceste condiții însă au fost menționate și o serie de restricții, care, de asemenea, i-au nemulțumit pe taximetriști: timpul alocat celor care doresc să ia cuvântul va fi de doar un minut, iar numărul maxim de participanți a fost limitat la 50.

În consecință, taximetriștii amenință că vor organiza proteste în stradă, considerând că nu se acordă atenția cuvenită problemelor semnalate de ei.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, rubrica Transparență decizională/Informare și consultare. Informații suplimentare pot fi obținute la tel. 0241/485890, 0241/488169. Înscrierea pentru ordinea luării cuvântului la dezbaterea publică se va face accesând formularul de înscriere până pe data de 14.04.2021, ora 13:00, utilizând linkul: https://forms.gle/9hMBNc1Uzn77AbBXA. Participarea la dezbaterea publică se va face accesând în data de 15.04.2021, următorul link: https://zoom.us/j/3279944121pwd=czNIYnp0UUFMRnExS0cvZVI1ZkpoZz09.

„Fiecare participant, la luarea cuvântului se va prezenta, discuția va fi succintă, fără a utiliza un limbaj licențios, tonalitate ridicată, iar punctele de vedere exprimate vor fi strict pe baza articolelor din proiectul de act normativ invocate în amendamentele transmise. Orice revenire asupra unui articol discutat deja nu va fi luată în calcul și va duce la excluderea din întâlnire”, au mai subliniat reprezentanții Primăriei Constanța.

Reamintim că Regulamentul pentru taxiuri a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul taximetriștilor, care acuză că, după un an în care activitatea le-a fost afectată de pandemie, în contextul apariției pe străzile Constanței a transportatorilor de ride sharing, măsurile impuse de administrația publică locală îi vor duce la faliment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6068 secunde