DEZASTRU NATURAL! 127 de persoane, DATE DISPĂRUTE după ploile torențiale

Vineri, 13 Iulie 2018, 15:37
173
Echipele de salvare din Japonia au continuat vineri căutarea a 127 de persoane după ploile torențiale care s-au abătut asupra a jumătate de țară și care s-au soldat cu peste 200 de morți, relatează EFE.

Este vorba de 28 de persoane date oficial dispărute și de alte 99 care încă nu au putut să fie localizate, deși deocamdată nu au fost incluse în grupul celor dispăruți, a declarat vineri la o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al executivului, Yoshihide Suga, care a cifrat numărul persoanelor decedate la 204.

Dintre acestea, peste 70 % aveau vârste de peste 60 de ani, potrivit mass-media locale.

Aproximativ 73.000 de efective ale Forțelor de Autoapărare (armată), poliției și pompierilor participă la operațiunile de căutare, pentru care au fost alocate vineri 81 de elicoptere, potrivit Suga.

Agenția meteorologică japoneză (JMA) prognozează că temperaturile vor depăși peste 30 de grade Celsius în următoarele zile în multe din zonele sinistrate, fapt ce face să crească îngrijorarea față de posibile valuri de caniculă și de răspândire a bolilor infecțioase între sinistrați.

Aproximativ 207.000 de locuințe sunt în continuare lipsite de apă, deși furnizarea de curent electric și de gaz a fost restabilită, potrivit postului de televiziune NHK.

Precipitațiile record din arhipelagul japonez care au căzut în mai multe zone ale țării au făcut să crească în 11 zile de patru ori volumul total al ploilor înregistrate în luna iulie, fapt ce a provocat inundații, alunecări de teren și a afectat mii de locuințe izolând numeroase localități. 

Pagina a fost generata in 0.3308 secunde